Βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Μετά τη χθεσινή καλοκαιρία, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Leave a comment