Με 7+1 βουλευτές η Κοινωνική Συμφωνία

ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κοινωνική Συμφωνία ονομάζεται το νέο κόμμα, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασαν χθες η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα είναι η κ. Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αναλάβει ο κ. Καστανίδης. Ο Λάμπρος Μίχος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότατα θα αναλάβει γραμματέας του κόμματος, εξήγησε ότι μέχρι την έγκριση του καταστατικού από το τακτικό συνέδριο και την εκλογή οργάνων η Κοινωνική Συμφωνία θα εκπροσωπείται από ιδρυτική διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από 13 μέλη.
Στην ομιλία της η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης όπου η βιωσιμότητα του χρέους εντός του ευρώ θα εξασφαλίζεται και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα ικανοποιούνται, όχι όμως με εξαθλίωση του λαού αλλά με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης κάνοντας μία προσωπική εξομολόγηση είπε ότι πέρασε πολλές ώρες κοιτώντας έξω από το παράθυρο του σπιτιού του, ενώ στο μυαλό του στροβιλιζόταν το ερώτημα «πώς μπορώ να υπερβώ μία ζωή που ξεκίνησα από το 1974».
Στο κόμμα συμμετέχουν οι βουλευτές Λάμπρος Μίχος, Βούλα Τεκτονίδου, Γιώργος Κασσάρας, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα στηρίζει το νέο κόμμα, αλλά και ο Οδυσσέας Βουδούρης και η Πέμυ Ζούνη.
Στην «Αίγλη» του Ζαππείου παραβρέθηκαν και στενοί συνεργάτες του Γεράσιμου Αρσένη – όχι όμως ο ίδιος – όπως ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης που τον είχε ακολουθήσει στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, ο πρώην διευθυντής στο γραφείο του Φίλιππος Σαπουντζόγλου και ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του ’90 Ανδρέας Κολλάς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s