Τα πρωτοσέλιδα: Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Το νέο 4ετές πρόγραμμα που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου, η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων και οι πιέσεις του Eurogroup προς το υπουργείο Οικονομικών κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “4ετές γκρέμισμα”

“Εθνική συναίνεση από την κοινωνία και τις κομματικές ηγεσίες για ένα 4ετές πρόγραμμα, το οποίο κατεδαφίζει ό,τι μέχρι σήμερα θεωρείται δεδομένο στην οικονομία της χώρας και είναι οι βασικοί πυλώνες της, ζήτησε επί της ουσίας χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Economist”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Νέο πογκρόμ κατα δημοσίων υπαλλήλων…”

“Σε μόνιμα θύματα της εργατοκτόνας πολιτικής της «νεοθατσερικής» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν μετατραπεί οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους ετοιμάζεται (εκτός από το κόλπο των μετατάξεων) και νέος γύρος απολύσεων, με το πρόσχημα της μη παραγωγικότητάς τους”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αντώνη πρόσεξε μην αυτοκτονήσεις”

“Μοναδική λύση γρήγορα εκλογές, άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή. Αυτό πρέπει να είναι η απάντηση στους ξένους τοκογλύφους και απατεώνες που ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και ζητούν να εκποιήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας για ένα ψωροδάνειο που θα πάει σε τοκογλυφικά επιτόκια”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ο κόμπος στο χτένι!”

“Πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες για την κυβέρνηση, η οποία, μπροστά στην πλήρη αποκάλυψη των αδιεξόδων της, καταφεύγει σε διάφορες μεθοδεύσεις για να «κρατηθεί» στην εξουσία και να συνεχίσει να κατακρεουργεί με τις αποφάσεις και τα συνεχή πακέτα μέτρων την ελληνική κοινωνία…”.

ΕΘΝΟΣ: “Η λίστα με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων”

“Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων προβλέπει ενοποιήσεις τμημάτων ακόμα και διαφορετικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η λίστα είναι έτοιμη. Λαμβάνεται πρόνοια για ενιαίο σύστημα προμηθειών. Ανασυγκροτούνται διοικητικές υπηρεσίες και κλινικές”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ερμαια οι χριστιανοί στα νύχια των χειριστών της… διαβολοκάρτας”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “και οι εξουσιοδοτημένοι χειριστές και οι ονομαζόμενοι «χάκερ» μπορούν άνετα όχι μόνον να κατευθύνουν την ζωή μας με την «Κ.τ.Π.» αλλά και να αλλοιώνουν τα στοιχεία μας «κατά το δοκούν»!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Εκβιάζουν ευρωπαίοι-τροϊκανοί για να πάρουν την υπογραφή Σαμαρά”

“Στέλνουν τελεσίγραφα για συναίνεση διαφορετικά δεν θα μας δώσουν την πέμπτη δόση του δανείου. «Δεν συμφωνώ στο λάθος» η απάντηση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με Παπούλια”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οχι Σαμαρά στον εκβιασμό των Βρυξελλών”

“Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του σε αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα στέλνει μέσου του Ελεύθερου Τύπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς”.

ΕΣΤΙΑ: “Ακατάλληλη η Κυβέρνησις”

“Η κυβέρνησις αυτή αποδεικνύεται τελείως ακατάλληλα να απεμπλέξη τον τόπο από την κρίση. ¨η πρέπει να την αλλάξη ριζικά ο Πρωθυπουργός ή πρέπει να παραιτηθή ο ίδιος”.

Η ΑΥΓΗ: “Σύρονται σε εκλογές”

“Ένα βήμα πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές οδηγεί η εκβιαστική απαίτηση της τρόικας και των Ευρωπαίων στο Eurogroup να υπάρξει ακόμη και έγγραφη συναίνεση της Ν.Δ. στο νέο Μνημόνιο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Παγώνουν τα δάνεια της Εργατικής Κατοικίας”

“Δέκα χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια στον ΟΕΚ, που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παγώσουν, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Αιτία, οι οφειλές του, που οι εργαζόμενοι υπολογίζουν ότι θα φθάσουν στο τέλος του 2011 τα 450 εκατομμύρια ευρώ”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Βόμβα Γιουνκέρ για το χρέος”

“Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο προς το παρόν, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνγκέρ. Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Ευρωζώνης λέει ευθαρσώς ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, προς το παρόν αναστρέψιμο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τους στόχους του Μνημονίου και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πωλείται το Τ.Τ.”

“Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, «φιλέτο» στον τραπεζικό τομέα, μπήκε πρώτο στο τραπέζι για εκποίηση. Η είδηση έστειλε τη μετοχή στα ύψη την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης του ΧΑ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Κεραυνοί Γιούγκερ και Ρεν”

“Μέχρι την επόμενη εβδομάδα παρατείνονται οι διεργασίες για την εξειδίκευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ η Τρόϊκα παραμένει το ίδιο διάστημα στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες και οι προετοιμασίες για ένα επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και οι διαθρωτικές αλλαγές που έμειναν μετέωρες υπό την πίεση των όσων ειπώθηκαν χθες το βράδι στο Eurogroup”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “«Ψήνεται» αντιλαϊκή συναίνεση για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση”

“Πλατφόρμα για μια πιο επιθετική συναίνεση στη σφαγή του λαού διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα, με τη συμβολή και της ΕΕ, και με στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής των νέων ακόμη πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και των ιδιωτικοποιήσεων”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ευρωπαιχνίδια με τη συναίνεση”

“Παιχνίδια με τη φωτιά παίζουν τις τελευταίες ώρες οι Βρυξέλλες, καθώς οι πιέσεις που ασκούν στην αντιπολίτευση, και ειδικά την αξιωματική, για συναίνεση με το… ζόρι στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενδεχομένως σε ένα νέο Μνημόνιο απόρροια του νέου δανείου των 50-60 δισ. μπορεί να φέρουν ακόμη και πρόωρες εκλογές”.

City Press: “Καμίνης προς κυβέρνηση. Λύστε το μεταναστευτικό!”

“Ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Αθήνας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας χθες ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής”.

Metro: “Πολιτικό θρίλερ με τη συναίνεση”

“Η συνεδρίαση του Eurogroup αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι πιέσεις της τρόικας είναι πλέον αφόρητες στο αίτημά της για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συνεχιστούν οι χορηγήσεις των δόσεων”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Ασφυκτικές πιέσεις σε Σαμαρά για συναίνεση”

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Η τρόικα ζητεί επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων”

“Η επανεξέταση από μηδενικής βάσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που θα αποτελέσουν τις «αιχμές» του νέου μνημονίου, είναι αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τρεις εντολές από τρόικα. Επίτροποι, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις”

“Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σ΄αυτόν η τρόικα θα έχει αποφασιστικό ρόλο και ουσιαστικά θα συνδιαμορφώσει το τελικό κείμενο.

ΚΕΡΔΟΣ: “Πυρετός διεργασιών εν όψει ραγδαίων εξελίξεων”

“Την προσεχή εβδομάδα θα παρουσιασθεί, τελικά, από την ελληνική κυβέρνηση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, μετά τη σχετική απαίτηση, με αυστηρό μάλιστα τόνο, της ίδιας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πρόταση αναδιάρθρωσης και απαίτηση συναίνεσης”

“Το ενδεχόμενο «ήπιας» και όχι δραστικής αναδιάρθρωσης τέθηκε χθες από τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έθεσε ως στόχο για νέα στήριξη της Ελλάδας την τήρηση των δεσμεύσεων για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις”.

  • enet.gr, 08:50 Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s