Με βροχές στα ανατολικά και νότια ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα

Σποραδικές βροχές στα ανατολικά και νότια, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει η ΕΜΥ για την Μεγάλη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 7 και στον Ευβοϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχή προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Τρίτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα υπόλοιπα αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s