Τα πρωτοσέλιδα: Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η διπλή έκρηξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που έρχονται, το τελεσίγραφο της τρόικα για αποκρατικοποιήσεις, η ανάρτηση σήμερα των πρώτων δασικών χαρτών και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Διπλή έκρηξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ”.

“Μεταφέροντας το κλίμα που συναντούν στις περιφέρειές τους και τις αντιδράσεις των πολιτών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες έριξαν βολές κατά ριπάς στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης”.

Η ΑΥΓΗ: “Σπάνε τον κουμπαρά τα νοικοκυριά”.

“Τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια ευρώ θα «σηκώσουν» φέτος από τις τραπεζικές τους καταθέσεις για να καλύψουν ανάγκες διαβίωσης”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Μας οδηγείτε σε εθνική κατάθλιψη»!…

“Πεδίο μάχης» μετατράπηκε, για μία ακόμη φορά, χθες η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δέχτηκε νέα σφοδρά πυρά από τους βουλευτές του κόμματος”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Καταγγέλλουν το Μνημόνιο πυροβολούν τον Παπακωνσταντίνου και αμφισβητούν ευθέως την πολιτική του Γ. Παπανδρέου”.

“Στο στόχαστρο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μπήκε για άλλη μια φορά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και το ίδιο το μνημόνιο, λίγες μόλις μέρες πριν την ανακοίνωση του «πακέτου» μέτρων που αναμένεται να ξεσηκώσει και νέες έντονες αντιδράσεις”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Νέο χαράτσι για τα… ημιυπαίθρια δάση”.

“Δασικούς χάρτες που συντάχτηκαν με βάση αεροφωτογραφίες του… 1945 αναρτά σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις περιοχές της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα. Ο στόχος; Σίγουρα και εισπρακτικός, αφού επιβάλλει χαράτσι στους πολίτες που θα σπεύσουν να υποβάλουν ένσταση επειδή το σπίτι τους βρίσκεται εντός του δάσους που υπήρχε εκεί προ 60 και πλέον ετών”.

ΕΘΝΟΣ: “Συναγερμός για τα Ταμεία και το εφάπαξ”.

“Η ύφεση απειλεί να συμπαρασύρει το ασφαλιστικό σύστημα. Χτυπά συναγερμός για Ταμεία, συντάξεις και εφάπαξ. Αιμορραγία προκαλούν ανεργία, μείωση μισθών, εισφοροδιαφυγή και έξοδος από την εργασία”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Με ακάνθινο στεφάνι η εικόνα του Χριστού”.

“Μας λυπήθηκε και με την εμφάνισή Του μας προειδοποιεί! Μιλάμε για αδιάψευστο και με αναρρίθμητους μάρτυρες συγκλονιστικό γεγονός!.. Εμφανίστηκε, στην Κάλυμνο, στον Ιερό Νάο της Αγίας Τριάδος η μορφή του Ιησού με ακάνθινο στεφάνι”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ξέσπασμα Μίκη: Μας εξευτέλισαν, μας έδεσαν, μας ξεπουλάνε”.

“Καταγγέλλει συνωμοσία ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου και δίνει τη δική του εξήγηση γιατί ο Πάγκαλος «μας αποκάλεσε κοπρίτες» και είπε «μαζί τα φάγαμε». Απορώ πως δεν έχει επέμβει η Δικαιοσύνη επισήμανε για τη δανειακή σύμβαση. «Πως μας δεσμεύει για 20 χρόνια μια κυβέρνηση του 20%»; διερωτήθηκε”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Αναδιάρθρωση εδώ και τώρα πριν μας αναγκάσουν οι ξένοι”»”.

“Υπό πλήρη σύγχυση και πανικό δείχνει ότι τελεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχοντας απολέσει πλήρως όχι μόνο τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας αλλά και της δημόσιας συζήτησης”.

ΕΣΤΙΑ: “Πώς θα έλθη η ανάπτυξις”.

“Στην χώρα μας επικρατεί μία πολύ μεγάλη σύγχυσις. Ολοι νομίζουν ότι η ανάπτυξις θα προέλθη από το κράτος και ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβη αναπτυξιακά μέτρα. Εν τούτοις την ανάπτυξη δημιουργούν οι ίδιοι οι πολίτες με την εργασία και την δραστηριοποίηση τους”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Απαιτούν διάλυση των ΔΕΚΟ”

“Νέο Μνημόνιο, ειδικά για τις ΔΕΚΟ, επιτάσσει η τρόικα, η οποία διαπιστώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα τις οδηγήσουν σε απεξάρτηση από τις εγγυήσεις του Δημοσίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Τελεσίγραφο από την τρόικα”.

“Τελεσίγραφο για την πλήρη εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας δίνουν τα στελέχη της”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Το Μνημόνιο «στραγγαλίζει» το ΠΑΣΟΚ και το ΙΚΑ”.

“Αγρια εσωκομματική αντιπαράθεση, με τη Βάσω Παπανδρέου να ζητά «αλλαγή πολιτικής» και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει: «Αλίμονο αν καταρρεύσουν οι τράπεζες». Εκτός από το «πακέτο των 28 δισ.» προς τις τράπεζες, ο «τσάρος» δημιούργησε για τις πέντε μεγαλύτερες «πριβέ» μηχανισμό για επιπλέον ρευστότητα με… όχημα τον ΟΔΔΗΧ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Υποχωρούν οι καταθέσεις στις τράπεζες”.

“Τους λόγους της αύξησης των πιέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιχειρεί να εξηγήσει σε μελέτη της η Εθνική Τράπεζα, στην οποία και επισημαίνει μεταξύ άλλων τη μείωση κατά 14% των καταθέσεων σε ετήσια βάση, κυρίως, λόγω εκροής κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και το ισχυρό «hair cutting που κάνει η ΕΚΤ κατά τον ενεχυριασμό των ελληνικών ομολόγων για άντληση ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες, το οποίο και φθάνει σήμερα το 35% λόγω των διαδοχικών υποβαθμίσεων που έχει δεχθεί από τους οίκους αξιολόγησης η χώρα”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Τσουνάμι απολύσεων στο Δημόσιο και περικοπές μισθών έως και 40%”.

“Ακόμα και απολύσεις, κυρίως συμβασιούχων αορίστου χρόνου, σχεδιάζει να ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση η τρόικα, που καταφθάνει σύντομα στη χώρα μας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Σήμερα το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας”.

“Σήμερα ξεκινά το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με τη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, στις 6.30 το απόγευμα”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: “Τρεις «πυρήνες» οδηγούν στους εκτελεστές του Γκιόλια”.

“Το φάκελο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έχει ανοίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πιστεύοντας ότι αυτήν τη φορά διαθέτει στοιχεία τα οποία, όπως ελπίζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί, είναι ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης”.

“Σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να μετατρέψει την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου”.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: “Τούρκικο «πόδι» στο Καστελόριζο”.

“Ενώ ο Δρούτσας φυτεύει… δεντράκια στο νησί, οι «γείτονες» δημιουργούν άλλη μια γκρίζα ζώνη. Χάρτες της Τουρκίας μπλόκαραν τις συζητήσεις μας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. «Μούγγα» από την κυβέρνηση”.

City Press: “Η κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία”.

“Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%. η υπερεντατική απασχόληση επιβαρύνει τον οργανισμό και οδηγεί στο έμφραγμα. Η απώλεια εισοδήματος έχει άμεση σχέση με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα”

DEALnews: “Παιχνίδι με τον Σόρος”.

“Αυτή τη φορά ο Τζωρτζ ήρθε και για δουλειές στην Αθήνα. Οι σχέσεις του με το Μαξίμου και οι «τοποθετήσεις» πίσω από τις «κλειστές» πόρτες”.

Metro: “Στις 12 Μαΐου οι Πανελλαδικές”.

“Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ τα μαθήματα τελειώνουν 2 ημέρες πριν”.

PRESS Time: “Διαφθορά και σκάνδαλο”.

“Είναι κοινή παραδοχή πλέον ότι για όλα τα δεινά που περνά η χώρα και, πολύ περισσότερο οι πολίτες της, φταίει το τέρας της διαφθοράς. Δημόσιοι υπάλληλοι από κάθε νευραλγική υπηρεσία που παίρνουν «δωράκια», μίζες, ή και συχνά εκβιάζουν τους πολίτες που θέλουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ”.

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Κίνδυνος κρίσης χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

“Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν τη δυσάρεστη εξέλιξη κήρυξης στάσης πληρωμών”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Είστε εκτός προγράμματος». Παλινωδίες διαπιστώνει η τρόικα”.

“Καθυστερήσεις, παλινωδίες και αστοχίες διαπιστώνει η τρόικα στην εκτέλεση του Μνημονίου και κλιμακώνει τις πιέσεις για νέες περικοπές δαπανών στο δημόσιο, επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ετοιμάζουν το τελικό πακέτο”.

“Μεσούσης της απεργίας των δημοσιογράφων θα ληφθούν – καθώς φαίνεται – οι οριστικές αποφάσεις για το νέο «πακέτο» που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις 15 Απριλίου”.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “΄Τα ασφαλιστικά ταμεία «βουλιάζουν» στην ύφεση”.

“Η ύφεση που επικρατεί στην οικονομία έχει βαριές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας τη Βουλή για την πορεία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”.

  • enet.gr, 09:13 Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s