Τα πρωτοσέλιδα : Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οι μαύρες λίστες των φοροφυγάδων και η φοροεπιδρομή με κατασχέσεις, το «νυστέρι» Λοβέρδου σε διοικητές νοσοκομείων, η κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος και τα πρωταπριλιάτικα ψέματα σε αρκετές εφημερίδες, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Φοροεπιδρομή και κατάσχεση χρημάτων”

“Σε κατάσχεση ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιών τραγουδιστών, συμβολαιογράφων κα φαρμακοποιών, καθώς και χρημάτων που έχουν να λαμβάνουν οι προμηθευτές του υπουργείου Υγείας και των σουπερμάρκετ, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών”.

Η ΑΥΓΗ: “Εμφραγμα σε οικονομία, πολιτικό σύστημα”

“Εγκλωβισμένη στον μονόδρομο του Μνημονίου η κυβέρνηση παρακολουθεί την κρίση να απλώνεται στην ελληνική οικονομία, με πιο χαρακτηριστική την πρόβλεψη ακόμη και του ΙΟΒΕ για υψηλή ανεργία”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Γ. Παπανδρέου: “Κουράστηκα, θέλω να φύγω”

“Προσωρινός πρωθυπουργός ο Γ. Ραγκούσης και αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος. Οικονομικών ο Θόδ. Πάγκαλος. Ανευ Χαρτοφυλακίου ο Νίκος Παπανδρέου”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Καταρρέει η χώρα βουλιάζουν τα κόμματα”

“Η κατάρρευση της χώρας συμπαρασύρει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που παρουσιάζει συμπτώματα αποσύνθεσης με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να έχουν κατρακυλήσει στο 20%, ενώ η ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων τους συνεχίζεται”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Το “παιδί” του Σόρος πουλάει Ελλάδα!”

“Αν ο Παπανδρέου πουλήσει Ελλάδα, θα μπορούμε οι εναπομείναντες ιθαγενείς να περνάμε μια βόλτα από τα εκποιημένα οικόπεδα: “Η γη που θα πουλήσει το κράτος θα μπορούσε να παραμείνει προσβάσιμη στο κοινό” ανάφερε σε άλλο σημείο του εκτενούς άρθρου. Αν μη τι άλλο, είναι γαλαντόμος ο άνθρωπος”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι διάλογοι που καίνε τους “νονούς” ”

“Αποκαλυπτική είναι η δικογραφία της Αστυνομίας για τις συμμορίες της νύχτας. Περιέχει και συνομιλίες, όπου καταγράφεται η εγκληματική δραστηριότητα των ανθρώπων του υποκόσμου. Ερχονται στο φως εκβιασμοί, εκρήξεις, ξέπλυμα χρήματος, ανηλεής πόλεμος μεταξύ τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μας ψέκαζαν οι αχρείοι με ψυχοφάρμακα!- Κυριακή 27 Μαρτίου”

“Δεν είναι δυνατόν; Μωρέ είναι και παραείναι!.. Την περασμένη Κυριακή μας ράντιζαν, όλους εμάς που διαδηλώναμε, από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Σύνταγμα, ενάντια στην περιβόητη “Κάρτα του Πολίτη”. Ναι, αεροσκάφη, πετούσαν συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας και ακατάπαυστα έριχναν ψυχοφάρμακα για να… ηρεμήσουμε”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Πρώτη τ’ Απρίλη: Γιορτάζει ο ψεύτης πρωθυπουργός”

“Τα ψέματα με τα οποία πήρε τις εκλογές και η νέα σκληρή πραγματικότητα με τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις, τις κόντρες υπουργών, την ανεργία, τον “τιτανικό” των μικρομεσαίων και της φτωχολογιάς, την πορεία της χώρας χωρίς σχεδιασμό, την παράδοσή της σε ξένα χέρια (τρόικα)”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κατάρρευση για ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου”

“Πρωτοφανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου και των προσδοκιών των πολιτών για το αύριο, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει ο “Ε.Τ.” “.

ΕΣΤΙΑ: “Οδηγούμεθα σε αδιέξοδο”

“Ο πολιτικός κόσμος δεν φαίνεται να έχη επίγνωση του αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται ο τόπος. Αν είχε, η στάσις του θα ήταν τελείως διαφορετική. Θα είχε σημάνει γενικός συναγερμός. Τουλάχιστον η Κυβέρνησις και η αξιωματική Αντιπολίτευσις θα είχαν συμφωνήσει σε σειρά μέτρων αμέσου εφαρμογής, ώστε να αποφευχθή ο περαιτέρω κατήφορος”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Κραχ στο ΙΚΑ”

“Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας εκπέμπει SOS, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν παραμείνει η σημερινή κατάσταση, δηλαδή υστέρηση των εσόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τότε η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του θα αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Νυστέρι” από Λοβέρδο σε διοικητές νοσοκομείων””

“Καρατομήσεις” διοικητών των νοσοκομείων, που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους για μείωση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης, θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Casus belli βάζουν οι τραπεζίτες”

“Μήνυμα στο “Κίνημα των Υπουργών” στέλνουν οι τράπεζες κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να ενισχύσει την κρατική εποπτεία και να ελέγξει τον τρόπο που διοχετεύουν τη ρευστότητα στην αγορά. Περνούν στην αντεπίθεση και κάνουν λόγο για στήριξη της χώρας προκειμένου να μη χρεοκοπήσει αφού έχουν εξαγοράσει ομόλογα αξίας 55 δισ.”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Με το φόβο της ανεργίας ζουν οι Ελληνες”

“Φοβισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι Ελληνες εργαζόμενοι για το εργασιακό τους μέλλον εν μέσω της ύφεσης, καθώς το 28% δηλώνει ότι ανησυχεί πως θα χάσει τη δουλειά του ενώ επτά στους δέκα θα ήθελαν να ασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε χθες”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: “Αναζητά διέξοδο με συνταγματική αλλαγή”

“Με πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα αναλάβει άμεσα ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” μετατοπίζοντας αλλού το ενδιαφέρον για το πολιτικό σκηνικό”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ενταση καταστολής του λαού ο στόχος της κοινής εκπαίδευσης Στρατού- Αστυνομίας”

“Κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δύο Σωμάτων και “εξορθολογισμό” των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης “κοινών μέσων” (!) προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την “εξοικονόμηση δαπανών” και με πραγματικό στόχο την ισχυροποίηση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος του “εχθρού λαού” “.

ΤΑ ΝΕΑ: “Οι μαύρες λίστες των φοροφυγάδων”

“Μαύρες λίστες έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών με φορολογουμένους που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΜΑΠ, ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι αποκρύπτουν εισοδήματα και δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, καθώς και με οφειλέτες του Δημοσίου”.

City Press:.“Παραμένει η ύφεση, αυξάνει η ανεργία”

“Η πτώση του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει φέτος το 3,2%. Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 15,5%. Ολο και περισσότεροι Ελληνες ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μετέωρο βήμα της ΕΛΑΣ”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς οι εφορία”

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Ζημίες 6,7 δισ. ευρώ το 2010 είχαν 164 εισηγμένες στο Χ.Α.”

“Ζημιές ρεκόρ ύψους 6,7 δισ. ευρώ κατέγραψε το 62% των εισηγμένων στο Χ.Α. επιχειρήσεων το 2010, δηλαδή 164 εταιρίες, ενώ οι υπόλοιπες 101 είχαν κέρδη 3,78 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Πήγασος ΑΕΠΕΥ”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ποιους στοχοποιεί η εφορία- Ελεγχοι σε 12 κατηγορίες φορολογουμένων”

“Σχέδιο fast track κατά της φοροδιαφυγής αλλά και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να κλείσει τη “μαύρη τρύπα” στα έσοδα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Με ζημιές πάνω από τις μισές εισηγμένες εταιρείες το 2010”

“Ζημιές παρουσίασαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι εισηγμένες. Ειδικότερα, ζημιογόνο κατά 2,92 δισ. ευρώ ήταν το συνολικό αποτέλεσμα των εισηγμένων για το 2010, έναντι κερδών 3,7 δισ. το 2009, ενώ αύξηση 3,24% στα 76,4 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο κύκλος εργασιών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Με νέο σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής”

“Ειδική Ομάδα Παρακολούθησης Φορολογουμένων για την υποβολή δηλώσεων. Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου όλων όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, τέσσερις νέους επιλεγμένους στόχους με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου”.

DEAL NEWS: “Στο “σφυρί” τα ακίνητα των τραπεζών”

“Τις προτροπές της τρόικας έχουν αρχίσει να ακολουθούν οι τράπεζες, που σταδιακά πωλούν τα… ασημικά και “ξεφορτώνονται” τα ακίνητα. Παράλληλα, ορισμένες τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο ν’ αρχίσουν να πωλούν θυγατρικές μη τραπεζικές, ασφαλιστικές εταιρίες, ακόμα και ξενοδοχεία”.

  • enet.gr, 09:55 Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s