Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, που τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αναμένεται να είναι έντονες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχή, ενώ υπάρχει η πιθανότητα καταιγίδας.Ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s