Χιόνια πέφτουν στην Αττική, στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας  

Την εμφάνισή του στην Αττική έκανε νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο χιονιάς. Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες είχε ήδη κλείσει ο δρόμος της Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.

  • Αποκόλληση βράχου στα Τέμπη

Στην κοιλάδα των Τεμπών οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά εξαιτίας αποκόλλησης μικρού βράχου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας το ατύχημα σημειώθηκε στο 386,2 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μέσα στο πέρασμα Τεμπών. Λόγω της χιονόπτωσης τα οχήματα κινούνταν με μικρές ταχύτητες και σε κάποια στιγμή αποκολλήθηκε η πέτρα και έπεσε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λάρισας για να υποβληθεί σε εξετάσεις, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη δεν διακόπηκε, ωστόσο η Τροχαία Λάρισας απαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

  • Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Προβλήματα σημειώνονται για τους εκδρομείς που επιστρέφουν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας λίγο μετά τις 10μμ στο 34ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ στο ρεύμα προς Λαμία γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στο ύψος του Αγ. Στεφάνου προκειμένου να διευκολυνθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο.

Από το κάστρο της Βοιωτίας έως το Μαρτίνο Φθιώτιδας και από το Μαρτίνο έως τα διόδια της Τραγάνας η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας γίνεται από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με μικρές ταχύτητες, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για να ανοίξει και δεύτερη λωρίδα.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών έχει διακοπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία, ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κωνσταντίνο, και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας, ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στο δρόμο Λαμίας – Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

  • Στην Αττική…

Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται στην Πεντέλη.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ορίσει 12 σημεία διανομής αλατιού.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε, περίπου στις 20:00 το βράδυ, το Καπανδρίτι, όπου σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική, ίσως και ισχυρές στα βόρεια του νομού, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Λόγω των καιρικών συνθηκών επιβλήθηκε γενικό απαγορευτικό απόλπου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου και από το λιμάνι της Ραφήνας προς τις Κυκλάδες.

  • Στη Θεσσαλονίκη…

Στη Θεσσαλονίκη, η χιονόπτωση ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι, ενώ στις παρυφές της πόλης το έχει ήδη «στρώσει».

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Χιόνι πέφτει από το πρωί στη βόρεια Χαλκιδική και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Το κρύο είναι τσουχτερό με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα.

  • Κανονικά τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

«Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων την έχουν οι δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων», υπογραμμίζει η Περιφέρεια.

  • Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. [Newsroom ΔΟΛ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s