Καιρού επιτρέποντος… το πέταγμα του χαρταετού

Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία σήμερα, με τη θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει λίγο, την Κυριακή ωστόσο αναμένονται άνεμοι και χιόνια, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει πολύ χαμηλά. Όσο για το χαρταετό… αν τον πετάξουμε, θα τον πετάξουμε με χιόνια και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ακόμα και στην Αττική.

Ο σχετικά βελτιωμένος καιρός του Σαββάτου, δεν θα κρατήσει πολύ. Η Κυριακή θα ξεκινήσει με βροχές αρχικά στα δυτικά της χώρας, ενώ αργότερα θα επεκταθούν σ’ όλη την Ελλάδα. Χιόνι θα πέσει στα ορεινά στις βόρειες και κεντρικές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ και στη θάλασσα μέχρι και 7 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα ανέβει λίγο, ωστόσο από το απόγευμα θ’ αρχίσει να πέφτει σταδιακά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Την Καθαρά Δευτέρα, χιόνι θα πέσει σχεδόν σ’ όλη την ανατολική Ελλάδα, ακόμη και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και -6 βαθμούς. Οι δυνατοί βοριάδες μπορεί να φτάσουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Το τσουχτερό κρύο θα γίνει αισθητό και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, κάτι που θα δυσκολέψει πολύ τόσο το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, όσο και την επιστροφή των εκδρομέων. Στο χιόνι ίσως ντυθούν τη νύχτα της Δευτέρας, ακόμη και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s