Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και προς το βράδυ της κεντρικής Ελλάδας και των νησιωτικών περιοχών θα παρουσιάσει ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη αναμένονται ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα εξασθενίσουν στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός. Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και τα νότια, καθώς και σε νησιωτικές περιοχές.

Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τη Δευτέρα στο βόρειο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Ειδικά για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη ενδέχεται να χιονίσει και στην πόλη της Αθήνας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s