Κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις και σήμερα

Βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια του Θερμαϊκού τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το μεσημέρι θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s