Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο που θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, είναι τα χαρακτηριστικά του Σαββατοκύριακου μετά την υποχώρηση της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα λόγω των χιονοπτώσεων για το επόμενο διήμερο. Τα βαρομετρικά χαμηλά φτάνουν κατά… κύματα στη χώρα μας, προκαλώντας σε κάποιες περιοχές ρεκόρ στα ύψη βροχής.

Σήμερα Σάββατο η µέγιστη θερµοκρασία θα είναι 10 βαθµοί και την Κυριακή 6 βαθµοί. Στη Θεσσαλονίκη, η θερµοκρασία θα φθάσει την Παρασκευή τους 5 βαθµούς ενώ το Σάββατο και την Κυριακή τους 7 και 6 βαθµούς αντίστοιχα. Ωστόσο, τα επόµενα 24ωρα τα χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν σε όλα τα ορεινά.

Ειδικότερα την Κυριακή τα χιόνια δεν θα περιοριστούν σε ύψος µεγαλύτερο από 800-900 µέτρα, αλλά θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου µε χαµηλότερο υψόµετρο.  Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την περασµένη Τετάρτη και τα ∆ωδεκάνησα, όπου το ύψος της βροχής ξεπέρασε µέσα σε δύο ώρες στην Κάλυµνο τα 30 χιλιοστά και στην Πάτµο τα 44 χιλιοστά.

  • Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα βόρεια

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, αλλά και των Γρεβενών. Ανοιχτός με αλυσίδες είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ ο δρόμος από την Κερασιά είναι κλειστός. Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s