Για επικίνδυνη επιδείνωση του καιρού από το πρωί προειδοποιεί η ΕΜΥ

  • Έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο, από το πρωί της Πέμπτης προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά, τη Βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά.

Το πρωί της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s