Χωρίς μπλόκα, αν φύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα

«Τα μπλόκα θα ανοίξουν όταν φύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα. Τότε θα μπορέσει να γίνει και ένας εποικοδομητικός διάλογος». Αυτή είναι η θέση που εκφράζει η δημοτική αρχή στη Λαυρεωτική, όπου μαίνεται εδώ και 70 ημέρες η μάχη μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας για το θέμα της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην περιοχή. Σχετικό ψήφισμα αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, απολογείται αύριο σε τακτικό ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, κ. Σταύρος Ιατρού, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για κατοχή και χρήση εκρηκτικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζεται το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα, καθώς οι εργασίες -ούτως ή άλλως- έχουν παγώσει με δικαστικές αποφάσεις. Από την πλευρά τους, τοπικοί φορείς τονίζουν ότι αυτή η μάχη έχει απώλειες και για τις δύο πλευρές. «Θα ήταν λυτρωτικό για όλους αν έφευγε η αστυνομία και καθόμασταν όλοι οι εμπλεκόμενοι να συζητήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για την Κερατέα», επισημαίνει στην «Καθημερινή» ο κ. Ιατρού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s