Αποφασισμένη να συνεχιστεί η κατασκευή ΧΥΤA στην Κερατέα η κυβέρνηση

Παρά τα επεισόδια που σημειώνονται μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Κερατέα, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στο θέμα του ΧΥΤΥ
  • Παρά τα επεισόδια που σημειώνονται μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Κερατέα, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στο θέμα του ΧΥΤΥ

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της κατασκευής XYTA στην Κερατέα, καθώς σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφασίστηκε να συνεχιστεί το έργο που προκαλεί την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση-όπως είπε-400 αστυνομικοί φρουρούν δύο μηχανήματα το τελευταίο δίμηνο και ζήτησε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να επισπεύσουν τις διαδικασίες με την έναρξη του έργου, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

«Όταν υπάρχει αδράνεια δημιουργείται ένα συγκρουσιακό κλίμα. Ανησυχώ για το σκηνικό που διαμορφώνεται» φέρεται να είπε ο υπουργός στη διάρκεια της σύσκεψης. Πάντως και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε να παραμείνει η αστυνομία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ο γενικός γραµµατέας Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, είπε ότι και οι αρχαιολογικές εκθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και οι τοπογραφικές εργασίες έχουν τελειώσει εξηγώντας ότι οι πολεοδοµικές µελέτες θα αρχίσουν στη δεύτερη φάση του έργου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s