Κάτω από 20% του συντάξιμου μισθού το «κούρεμα» στις επικουρικές

  • Σε ισχύ από το 2012

Περικοπές ακόμα και στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται ήδη προβλέπει το σχέδιο της επόμενης ασφαλιστικής παρέμβασης, η οποία επικεντρώνεται στα προβληματικά επικουρικά ταμεία. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012, προβλέπει -μεταξύ άλλων- «κούρεμα» στις επικουρικές με στόχο να πέσουν κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι επικουρικές παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις και μπορούν να φτάσουν έως και το 80% του συντάξιμου μισθού. Εκτιμάται δε ότι εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μειώσεις. Το οξυμένο πρόβλημα της επικουρικής ασφάλισης τέθηκε έντονο τρόπο -όπως αναφέρει η εφημερίδα- στην πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Η «κόκκινη κάρτα» των εκπροσώπων της τρόικας αφορούσε στην καθυστέρηση των σχετικών αναλογιστικών μελετών. Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι έως το φθινόπωρο θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στην παρατήρηση ότι ανάλογες περικοπές δεν υπήρξαν στις κύριες συντάξεις, σημείωσε ότι στην κύρια σύνταξη υπάρχει η επιδότηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Σχετικά άρθρα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s