Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στη Φθιώτιδα σημειώθηκαν χτες λόγω της κακοκαιρίας, όπως και στα ορεινά της Πελοποννήσου από τη χιονόπτωση. Η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι γινόταν μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνούσε τα 50 εκατοστά.

Η χιονόπτωση συνεχιζόταν και στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου. Το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο ήταν ανοικτό. Κλειστός ήταν ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου, το οποίο δεν λειτουργεί. Στην Αργολίδα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Νεοχώρι και ήταν αποκλεισμένα τα χωριά Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, Αγιος Νικόλαος και Σκοτεινή. Να σημειώσουμε ότι γίνονταν συνεχείς ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος κυρίως σε χωριά της Αρκαδίας. Κλειστά ήταν τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα, Βυτίνα, Βλαχοκερασιά, Αγιο Πέτρο και Καστρί στην Αρκαδία.

Απαγορευτικό απόπλου ίσχυσε για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που έφταναν έως και τα 9 μποφόρ. Σε εξέλιξη ήταν χτες έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή Βουρλιάς Τολό για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται. Ο αγνοούμενος, που επέβαινε σε λέμβο, είχε ξεκινήσει προχτές το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χτες το Λεκανοπέδιο. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 80 κλήσεις για απάντληση υδάτων και δέκα για κοπές δέντρων, με τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στη Γλυφάδα, στο Ρέντη, στα Μελίσσια και την Εκάλη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s