Απεργία διαρκείας για τους γιατρούς του ΙΚΑ

  • Κλειστά τα φαρμακεία
  • Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο «πολυνομοσχέδιο» που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία διαρκείας.

Το υπουργείο Υγείας έχει απαντήσει στην απεργία ανακοινώνοντας ότι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να βλέπουν τους γιατρούς του ΟΑΠΔ και του ΟΑΕΕ.  Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν, ωστόσο,  με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς είναι συμβεμβλημένοι με τα δύο Ταμεία και δεχτούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κηρύξει 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, ενώ 24ωρη απεργία κάνει αύριο και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία της Αττικής και του Πειραιά αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν νεα 24ωρη για σήμερα, μετά το αδιέξοδο που επήλθε από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι γιατροί των περιφερειακών νοσοκομείων έχουν προαναγγείλει 4ωρη στάση εργασίας. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Τρίημερη απεργία, την επόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, μέχρι δηλαδη την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

  • Σε απεργία και οι φαρμακοποιοί

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, ενώ ρολά θα κατεβάσουν τα φαρμακεία στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπυοργείου Υγείας και μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Αντιθέτως, στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε  η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ, χαρακτηρίζοντας “θέατρο του παραλόγου” τη στάση των γιατρών. Σε επιστολή της κάνει λόγο για συντεχνίες στο χώρο της Υγείας και υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο κινείται προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ΕΣΥ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s