Υγεία, Συγκοινωνίες, Κλειστά Επαγγέλματα: Ανυποχώρητη η κυβέρνηση – ποντάρει στις ρωγμές ανάμεσα στους απεργούς

Ανυποχώρητη στάση τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς και στους διαμαρτυρόμενους επαγγελματικούς κλάδους. Τόσο ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας όσο και ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος αποσαφήνισαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες. Παράλληλα έχει ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, το οποίο έχει καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου (το οποίο συντονίζει τη δράση της Βουλής, του κόμματος και της κυβέρνησης) την Τρίτη ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, αλλά να μην υποχωρήσουν στις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί. Την Τετάρτη, με αφορμή την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, ο Πρωθυπουργός είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Λοβέρδο, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ενθάρρυνε να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι στους απεργούς.

Η κυβέρνηση ποντάρει στις ρωγμές που υπάρχουν ανάμεσα στους συνδικαλιστές και στους εργαζομένους, ειδικά στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών. Επιπλέον, στην Υγεία, παρά τις κορόνες των συνδικαλιστών, οι γιατροί του ΕΣΥ δεν ανταποκρίνονται στις κινητοποιήσεις, ενώ και το μέτωπο των φαρμακοποιών, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τον χώρο, εμφανίζεται σαθρό. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι έπειτα από την ψήφιση των νομοσχεδίων τα μέτωπα θα ατονήσουν, αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο διαμαρτυρίας αλλά θα έχει επέλθει και κόπωση στους απεργούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής καταδίκασε την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας «από μια ομάδα γιατρών» και την άρνησή τους να συνομιλήσουν με τον υπουργό και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου. «Απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες της διαβούλευσης, τις οποίες εμείς φέραμε _ αυτή η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ _ και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές».

Πρόσθεσε επίσης ότι το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του στη Βουλή και ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και για την αναταραχή στις αστικές συγκοινωνίες. «Είναι σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διαδικασία ως προς τον νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες και έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φυσικά θέλουν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, θα επιστρέψουν στην εργασία τους» είπε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s