Τρία χρόνια με αναστολή στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή επέβαλε στον Τόλη Βοσκόπουλο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή, που ήταν απών από τη διαδικασία.

Η δικαστική απόφαση για την οποία ορίστηκε η εξαγορά της με 5 ευρώ ανά ημέρα αφορά σε φορολογικές παραβάσεις στις οποίες φέρεται ότι προχώρησε ο Τόλης Βοσκόπουλος κατά την χρονική περίοδο 1991-96.

Κατά τη διαδικασία μία υπάλληλος της ΔΟΥ Αθήνας κατέθεσε ότι πράγματι υπάρχει οφειλή από την πλευρά του τραγουδιστή, η οποία με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, με τα “καθαρά” χρέη να φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Όσο για το αν θα μπορούσε να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση, η μάρτυρας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν αφού έχει στην κατοχή του ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο λογιστής γνωστού τραγουδιστή, Τ. Κελεπούρης εξήγησε ότι τα εν λόγω ακίνητα έχουν κατασχεθεί και άρα δεν μπορούν να εκποιηθούν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες συμβιβασμού, που στο σύνολό τους έπεσαν στο κενό, όπως και ότι την περίοδο 1991-96 τα χρήματα διαχειριζόταν η πρώην σύζυγός του, Τζουλια Παπαδημητρίου. Μάλιστα η υπεράσπιση προσκόμισε στο δικαστήριο και δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται ο διαχειριστικός ρόλος της πρώην συζύγου.

Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του Τ. Βοσκόπουλου και ποινή φυλάκισης 4 ετών, ο κατηγορούμενος όφειλε να υπαχθεί σε ρύθμιση ή να προχωρήσει σε κάποιες καταβολές στη ΔΟΥ, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη των ισχυρισμών περί πρώην συζύγου. [ΑΝΤ. Ξ., enet.gr, 11:14 Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s