Οδός απολύσεων

  • ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 70 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ
  • Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ, Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Την …«ανησυχία και θλίψη» της εκφράζει η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός»”, που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Πατρών, για τις τελευταίες απολύσεις 70 από τους συνολικά 360 εργαζόμενους στη Vinci, τη γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει τις σήραγγες κοντά στο Αίγιο. Εμμέσως αφήνει να εννοηθεί ότι για την καθυστέρηση των έργων, που έχει ξεπεράσει τα δύο χρόνια, ευθύνεται η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση, ενώ αφήνουν «μπηχτές» για το υπουργείο Υποδομών αλλά και το κίνημα κατά των διοδίων!

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν αύριο σε 24ωρη απεργία, ενώ χθες και τη Δευτέρα με ευθύνη του σωματείου τους πραγματοποίησαν τρίωρες στάσεις εργασίας. Στο πλευρό τους από χθες βρίσκεται η ΓΣΕΕ αλλά και τα εργατικά κέντρα Αιγίου και Πατρών, που με ανακοινώσεις τους ζητούν την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Εργασίας. Ζητούν επίσης την άμεση σύγκληση της τριμερούς που θα εξετάσει τη νομιμότητα των απολύσεων, δεδομένου ότι ξεπερνούν το 5% των εργαζομένων στη γαλλική εταιρεία.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η «Ολυμπία Οδός» αποδίδει τις απολύσεις σε προσωρινή διακοπή χρηματοδότησης από τους δανειστές, για τους οποίους αναφέρει ότι «επανεξετάζουν» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο έργο λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές ανασκαφές, τις μετατοπίσεις δικτύων και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει σε διάφορα τμήματα (Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα, λίμνη Καϊάφα). «Δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω δανεισμό, μέχρι να βεβαιωθούν ότι το έργο βρίσκεται σε σωστό δρόμο» επισημαίνει η ανακοίνωση και, υπονοώντας σαφώς το διάλογο που έχει ξεκινήσει με το υπουργείο Υποδομών, καταλήγει ότι «με αίσθημα ευθύνης και πνεύμα συνεργασίας απ’ όλες τις πλευρές» σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s