Νέες κινητοποιήσεις από εστιάτορες για να επιστρέψουν τα τασάκια

  • Αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Νέες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «βλέπει» κενά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει, μετά τις 9 το βράδυ δεν είναι σε λειτουργία. Επίσης, πολλοί δήμοι δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και δήμοι με πολύ περιορισμένες δυνάμεις.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν ελέγχους και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και 40 ελεγκτές που ανήκουν στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.

Για ακόμη μία φορά το Συντονιστικό Επαγγελματιών Cafe-Bar-Resto ξεκινάει γύρο κινητοποιήσεων και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι υπέρ του καπνίσματος, αλλά υπέρ του δικαιώματος της επιλογής.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), τονίζοντας ότι ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη μείωση του τζίρου από την απαγόρευση του καπνίσματος και τα πρόστιμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν από κοινού πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» παρουσία πολλών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που αντιτίθενται στον αντικαπνιστικό νόμο. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s