Λουκέτα σε σχολεία από το φθινόπωρο βάζει ο «Καλλικράτης»

Έρχεται κύμα συγχωνεύσεων

Την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σε πολλά χωριά της Ελλάδας

Κύμα συγχωνεύσεων έρχεται από το φθινόπωρο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαζί έρχεται και κύμα αντιδράσεων από δημάρχους, γονείς και μαθητές που εμφανίζονται αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει «Καλλικράτη» και στην εκπαίδευση.

Ήδη, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έστειλε επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας, με την οποία τους ενημερώνει για την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων και ζητεί την γνώμη τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις εκατοντάδων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αλλά και σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο.

Ο «Καλλικράτης» φαίνεται πως θα επισκεφθεί από τον Σεπτέμβριο σχολεία της Θεσσαλονίκης, των Τρικάλων, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι δήμαρχοι, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι θα ήταν καταστροφικό το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων σχολείων, ενώ δηλώνουν πως σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να ιδρυθούν νέες σχολικές μονάδες για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Γονείς και μαθητές, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν ότι εάν προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα σχολεία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s