Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες

  • 24ωρη απεργία σε μετρό και ΗΣΑΠ και στάση εργασίας στα λεωφορεία τη Δευτέρα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως απάντηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την περασμένη Πέμπτη.

Οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.

Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργίες και οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα μέσα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό μέσα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και πως ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος περιορίσθηκε σε δύο συναντήσεις χωρίς καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων να έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s