Τριήμερο κινητοποιήσεων: «Γεμάτη» η απεργιακή ατζέντα από την Τετάρτη


Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις, οι συναλλαγές, αλλά και οι αγορές από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και τις επόμενες ημέρες:

Στάσεις εργασίας και επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν προγραμματίσει διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι για δύο (κυρίως) νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κανονικά κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ-Προαστιακό ξεκινούν οι εργαζόμενοι το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιανουαρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Το επιβατικό κοινό καλείται να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, κατηγορώντας το υπουργείο Υποδομών ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Η απεργία, πάντως, τελεί υπό την αίρεση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο, όπως γίνεται σχεδόν κάθε φορά, αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση της ΥΠΑ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη.

Εφόσον η απεργία δεν κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Τα φαρμακεία κατεβάζουν ρολά το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου (εξαιρούνται τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα), ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν το τριήμερο 26-28 Ιανουαρίου.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα για το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές».

Την Τετάρτη θα ξεκαθαριστεί η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s