Περισσότερα απο πέρσι τα τροχαία στις γιορτές

  • Απο 21 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου σημειώθηκαν 54 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα έναντι 43 πέρσι
  • Ρεπορτάζ: Λία Νεσφυγέ [ΤΑΝΕΑ]

Ανησυχητική αύξηση σε σχέση με πέρσι παρουσίασαν τα τροχαία δυστυχήματα τα οποία σημειώθηκαν τις εορταστικές ημέρες ενώ σύμφωνα με τα αναπαυτικά στοιχεία της Τροχαίας για μια ακόμα φορά οι βασικές τους αιτιες ήταν οι παραβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνες». Ειδικότερα τις εορταστικές ημέρες απο 21 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου σημειώθηκαν:

  • 54 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 43 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, 71 βαριά ατυχήματα και 511 ελαφρά έναντι 60 και 562 που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Τραγικός ήταν και ο απολογισμός των θυμάτων καθώς 63 πολίτες βρήκαν το θάνατο (έναντι 49 το αντίστοιχο περσινό διάστημα ), 84 τραυματίσθηκαν σοβαρά και 691 ελαφρά έναντι 65 και 806 που ήσαν πέρσι

Οι βασικές αιτιες πρόκλησης των θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν οι «επικίνδυνες» παραβάσεις. Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι τα 54 θανατηφόρα ατυχήματα έχουν ως αίτια: 16 την υπερβολική ταχύτητα, 15 την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 13 λοιπά αίτια (οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, κλπ), 5 την παραβίαση προτεραιότητας και 5 την απόσπαση προσοχής

Επίσης απο την ανάλυση των θανατηφόρων τροχαίων προκύπτει ότι οφείλονται: 23 σε σύγκρουση, 18 σε εκτροπή, 9 σε παράσυρση πεζού και 4 σε πρόσκρουση. Τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα συνέβησαν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο (32) και 18 συνέβησαν σε κατοικημένες περιοχές. Στην Π.Α.Θ.Ε. συνέβησαν δυο και στην Εγνατία Οδό άλλα δυο ατυχήματα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s