Συνελήφθη Γερμανός δημοσιογράφος στον Έβρο

Ένας 46χρονος Γερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων – Νέας Βύσσας στον Εβρο, με την κατηγορία ότι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον 46χρονο δημοσιογράφο εντόπισαν Έλληνες συνοριοφύλακες του τμήματος Ορεστιάδας, που περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης (RABITS) με τα κλιμάκια της Frontex, την ώρα που εκινείτο με Ι.Χ. πάνω στην οριογραμμή των χερσαίων συνόρων σε χώρους, όπου υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, που κατασχέθηκε. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, “δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις ελληνικές αρχές”.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την άλλη Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερος. Κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s