Ανησυχία της Ύπατης Αρμοστείας για το τείχος στον Έβρο

Την ανησυχία της για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

“Μολονότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της, είναι σαφές ότι μεταξύ των πολλών ανθρώπων που περνούν από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που διαφεγύουν τη βία και τις διώξεις”, τόνισε η εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.

Επισήμανε δε, ότι ο φράχτης θα αποκλείσει όσους αναζητούν άσυλο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις στις πατρίδες τους και θα τους οδηγήσει να καταφύγουν σε πιο επικίνδυνες οδούς με τη βοήθεια αδίστακτων δουλεμπόρων. “Με το να χτίζουμε τείχη, πιστεύουμε ότι σπανίως λύνεται το βασικό πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων”, πρόσθεσε η ίδια.

Την ανησυχία τους εξέφρασε και ο Ζαν-Φιλίπ Σοζί, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τονίζοντας ότι “αυτό που βλέπουμε σε όλες τις περιοχές του κόσμου είναι πως όταν χτίζεται ένα τείχος για να σφραγιστούν τα σύνορα, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων μεταφέρουν τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο μέσω επικίνδυνων δρόμων. Προφανώς, υπάρχει ανθρώπινο κόστος”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s