Κρίση και μετρό έπληξαν τη Βαρβάκειο Αγορά

  • Κατά 40% μειωμένες ήταν οι πωλήσεις, παρ΄ ότι η προσέλευση του κόσμου εμφανίστηκε αυξημένη

«Αυξημένη πελατεία, αυξημένος τζίρος» ήταν η «εξίσωση» που χωρίς αμφιβολία ίσχυε στη Βαρβάκειο Αγορά εδώ και χρόνια. Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, και ελέω… απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και πάγια δεδομένα της εμπορικής ζωής ανατρέπονται. Ετσι, ενώ ο αριθμός των καταναλωτών που επισκέφτηκαν την ιστορική αγορά της πόλης αυξήθηκε εφέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ο τελικός όγκος των πωλήσεων εμφανίστηκε μειωμένος κατά 40% σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2009! Μιλώντας στο «Βήμα», ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς κ. Κλεάνθης Τσιρώνης κάνει λόγω για πρωτόγνωρη λιτότητα στις ποσότητες που αγόραζαν οι καταναλωτές και μειωμένη ζήτηση στα ακριβά κρέατα. «Αυτό που ίσχυε παλιά, που ο πελάτης σού έλεγε “βάλε, βάλε! ” έχει πλέον εξαφανισθεί. Οι καταναλωτές ήταν μαγκωμένοι και αγόρασαν μόνο το αναγκαίο, ούτε γραμμάριο παραπάνω. Ως αποτέλεσμα, ποσότητες κρέατος, κυρίως αρνιού, κατσικιού και γαλοπούλας έμειναν απούλητες λόγω έλλειψης ζήτησης. Αντιθέτως, χιλιάδες άνθρωποι αγόρασαν κοτόπουλο, ένα κατεξοχήν φτηνό κρέας» αναφέρει.

Ιδίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η κίνηση στη Βαρβάκειο δέχθηκε ένα επιπλέον πλήγμα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Η κίνηση ήταν σημαντικά μειωμένη τα Χριστούγεννα, γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να φτάσει ως το κέντρο. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 30%-40% και όλοι περίμεναν τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς για να ανακάμψουν» αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.

Πράγματι, τις ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους η πρόσβαση στο κέντρο ήταν ομαλή και η προσέλευση στην κρεαταγορά ανέλπιστα αυξημένη, σε βαθμό που ξεπέρασε προηγούμενα έτη! «Αυτό ήταν το μόνο “καλό” της κρίσης. Καταναλωτές που λόγω αύξησης του εισοδήματός τους είχαν εγκαταλείψει τη Βαρβάκειο εδώ και χρόνια, ε φέτος επέστρεψαν για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές. Παρά την αύξηση της πελατείαςωστόσοοι πωλήσεις δεν ανέκαμψαν. Ολοι αγόραζαν με μεγάλη σύνεση, πολύ περιορισμένες ποσότητες» προσθέτει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s