Ανδρέας Μαρτίνης: «Το Ντυνάν πωλείται πριν το κατασπαράξουν τα συμφέροντα»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κ. Αν. Μαρτίνης

Εσπασε τη σιωπή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κ. Αν. Μαρτίνης και με ανακοίνωσή του υπεραμύνεται της απόφασης να βάλει πωλητήριο στο Ερρίκος Ντυνάν υποστηρίζοντας πως λόγο για την τύχη ενός περιουσιακού στοιχείου έχει μόνον ο ιδιοκτήτης και ο δημιουργός του και κανένας άλλος. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν να δώσει διορία έως της 20 Ιανουαρίου 2011 στο Ιατρικό Αθηνών ώστε το τελευταίο σε συνεργασία με τους γερμανούς συνεταίρους του και ενδεχομένους και άλλους επενδυτές να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους ιδιωτικούς φορείς της υγείας αλλά και από το υπουργείο με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να γίνει ανοικτός διαγωνισμός καθώς το κοινωφελές ίδρυμα λειτουργεί με ειδικό νομοθετικό καθεστώς,εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας ενώδεν εμπίπτει και στην υποχρέωση ΦΠΑ όπως οι υπόλοιπες ιδιωτικές κλινικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αν. Μαρτίνη έχει ως εξής:

Σχετικά με σχόλια, δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αφορούν στην πώληση του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα ήθελα, επιγραμματικά προς το παρόν, να γνωρίσω τα παρακάτω:

1. Το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είναι περιουσιακό στοιχείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και για την ανέγερση ή τη λειτουργία του, παρότι συνδιοικούμενο, δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση.

2. Οπως είναι γενικά γνωστό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε αποκλειστικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

3. Το κοινωφελές έργο που παρέχει επί δέκα συνεχή έτη το νοσοκομείο αυτό δεν εκτιμήθηκε από κανέναν επίσημο φορέα, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό, η δε Πολιτεία οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από παρασχεθείσες υπηρεσίες προς το ΕΣΥ.

4. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αποφάσισαν την πώληση του Νοσοκομείου προτού το κατασπαράξουν τα μαινόμενα συμφέροντα ή το απαξιώσουν.

5. Γίνεται κατανοητό ότι λόγο για την τύχη ενός περιουσιακού στοιχείου έχει μόνον ο ιδιοκτήτης και ο δημιουργός του και ουδείς άλλος, πολλώ δε μάλλον όσοι ασέλγησαν κατά του Ιδρύματος διαχρονικά. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο σημερινός Υπουργός Υγείας, ο όποιος δυστυχώς δεν μπορεί πλέον, από ό,τι φαίνεται, να θεραπεύσει τα αμαρτήματα μιας δεκαετίας

Συμπερασματικά, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα πωληθεί ως ζωντανό Νοσοκομείο, υψηλού επιπέδου, ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=375382&dt=29/12/2010#ixzz19Zto3dOw

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s