Τίνα Μπιρμπίλη: Καμία ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα, όπως έγινε με τους ημιυπαίθριους χώρους, η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στα σχέδια για την αγορά ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Ακόμη, κάνει λόγο για εφαρµογή ενός µοντέλου ανταλλαγής ενέργειας µε άλλες χώρες και σημειώνει πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής διευκρινίζει πως όποιο ενεργειακό µερίδιο λιγνίτη χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί µε µερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα.

Παράλληλα, η κ. Μπιρµπίλη επισηµαίνει ότι χρονικό όριο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ο Μάρτιος του 2011 οπότε θα πρέπει να ενσωµατωθεί η οδηγία για το τρίτο ενεργειακό πακέτο στην ελληνική νοµοθεσία.

Ειδικότερα για το θέμα των αυθαιρέτων, η κ. Μπιρμπίλη ερωτάται: «Θα γίνει ρύθµιση για τα αυθαίρετα, όπως έγινε µε τους ηµιυπαίθριους;» και απαντά:

«Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων που έγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s