Καύσιμα: Κλέβουν τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας παράνομους μηχανισμούς στις αντλίες

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων σε καταναλωτές, όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Το «κλέψιμο» στα καύσιμα, όπως επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ, γίνεται με τη χρήση παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων. 

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η διαπίστωση αυτή προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών  αγορών.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων στην ανακοίνωσή της οι πληροφορίες μιλούν συγκεκριμένα για κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα. Σημειώνει δε ότι οι σποραδικοί έλεγχοι του αρμόδιου υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντοπίσει δύο τέτοιους παράνομους μηχανισμούς.

Καταλήγοντας η ΠΟΠΕΚ ζητεί από την  ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να απαντήσει στο πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρεία κλίμακα, σε βάρος των καταναλωτών, των λειτουργούντων στα πλαίσια της νομιμότητας πρατηρίων υγρών καυσίμων και της απώλειας δημοσίων εσόδων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Εξάλλου, την Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιγράφει τις διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης, και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η εν λόγω απόφαση θέτει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων.

Advertisements

One response to “Καύσιμα: Κλέβουν τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας παράνομους μηχανισμούς στις αντλίες

 1. Κύριοι,

  Περί τα τέλη του Νοέμβρη μετακόμισα απο την Αττική σε ενα ορεινό χωριουδάκι του Ν.Φθιώτιδος (μιας και είμαι άνεργος επι ενα έτος, τουλάχιστον να μην πληρώνω και τα ληστρικά ενοίκια ενοίκια της Αττικής….). Στην νέα μου κατοικία παράγειλα μισό τόνο πετρέλαιο θέρμανσης απο το πρατήριο Α.Π που βρίσκετε ακριβώς εξω απο την Πόλη του Μώλου Φθιώτιδος. Η τιμή ήταν 0,68/lit . Κατόπιν λοιπόν της παράδωσης του πετρελαίου ανακάλυψα οτι αντι για μισό τόνο μου παραδώθηκαν 388,5 lt και επι πλέον ήταν τόσο νοθευμένο που σταμάτησε να δουλεύει ο καυστήρας, αναγκάστηκα να αλλάξω μπέκ, να καθαρίσω τον καυστήρα και τον χώρο καύσης απο το συμπαγές νοθευμένο άκαυστο πετρέλαιο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απαιτεί τώρα απο εμένα να επιβαρυνθώ και τα έξοδα καθαρισμού της δεξαμενής μετά την κατανάλωσή του.
  Πέστε μου τώρα εσείς, εγώ άνεργος, μετα βίας να επιβιώνω, με τι χρήματα και πως να κυνηγήσω αυτόν τον λιαν επιεικώς απατεώνα, για την ληστεία αυτού του τύπου και του ύψους???

  Υ.Γ : ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ανωτέρω παρατηριούχος διατηρεί και το πρατήριο Α.Π στην είσοδο της πόλης της Λαμίας..

  Ευχαριστώ!

  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΣ

  6979818885

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s