Άνω των 73 διακινητών λαθρομεταναστών συνελήφθησαν το 2010 στην Ορεστιάδα

Περισσότεροι από 73 διακινητές λαθρομεταναστών έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2010 στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου, που έχει καταρτιστεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στην Ελλάδα περίπου 500 λαθρομετανάστες, επιλέγοντας κυρίως την ποτάμια οδό, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες -55 άτομα- ήταν «βαρκάρηδες», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι αστυνομικοί, και συνελήφθησαν μετά τον Απρίλιο. Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν τη βοήθεια και προηγμένου εξοπλισμού, όπως θερμικές κάμερες.

Η τελευταία σύλληψη ήταν αυτή ενός 35χρονου Τούρκου υπηκόου, ο οποίος στις 23/12 επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στην Ελλάδα τέσσερις λαθρομετανάστες, διασχίζοντας τα νερά του Έβρου με πλαστική βάρκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης, ο 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας, στην παρέμβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι λαθρομετανάστες, που επίσης συνελήφθησαν, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε φυλάκιο της περιοχής.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s