ΚΕΡΑΤΕΑ. Είπαν τα κάλαντα στα ΜΑΤ

  • Του ΑΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Αστρον Λαμπρόν μάς οδηγεί… Οχι ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο» γράφουν οι χριστουγεννιάτικες κάρτες του Δήμου Κερατέας. «Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Αγωνιστικό το 2011», συνεχίζουν.

Ο αγωνιστικός χαρακτήρας των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ παραμένει, μόνο που πλέον φοράει τα χριστουγεννιάτικά του. Ηδη η χορωδία του δήμου κάνει πρόβες για να πει τα κάλαντα στις διμοιρίες των ΜΑΤ και κάτοικοι στολίζουν τα δέντρα στη λεωφόρου Λαυρίου. Μουσικές, προβατίνες στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας την Πέμπτη.

Μόλις χθες, η χορωδία του ΚΑΠΗ πήγε και τραγούδησε μπροστά στις παρατεταγμένες διμοιρίες: «Συμπολίτες Κερατιώτες/ αδελφοί μας πατριώτες/ νικήστε τους/ στον αγώνα ενωθείτε και με πάθος οπλιστείτε/ να νικήσετε/ το κακό να μην περάσει και ο τόπος μας μη χάσει την απλή ζωή/ όλοι να αντισταθούμε / με ένα στόμα να αρνηθούμε τη χωματερή…». Από το βράδυ της Κυριακής οι συμπλοκές με τους άντρες των ΜΑΤ έχουν σταματήσει. Ολοι οι κάτοικοι θεωρούν θετική εξέλιξη την απελευθέρωση των συλληφθέντων αλλά επιμένουν ότι δεν θα απομακρυνθούν από τους δρόμους αν δεν δικαιωθούν. Βράδυ Δευτέρας, μάλιστα, δεκάδες Κερατιώτες συνομιλούσαν ειρηνικά με άντρες των ΜΑΤ. Με τη σειρά του ο νέος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, λέει πως σχεδιάζει η επικείμενη ορκωμοσία του, καθώς και της νέας Δημοτικής Αρχής, να πραγματοποιηθεί στο Οβριόκαστρο, εκεί όπου προγραμματίζουν να γίνει η χωματερή.

Σε χθεσινή συνεδρίαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, ο νομάρχης, Λεωνίδας Κουρής, αναφέρθηκε «στις μεγάλες ευθύνες του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής που, παραβιάζοντας συστηματικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 22ας/12/2003 για τη διαχείριση στερεών απορριμμάτων, συντηρεί ουσιαστικά τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική. Εξίσου μεγάλες όμως», τόνισε κλείνοντας ο νομάρχης, «είναι και οι ευθύνες των τριών περιφερειαρχών Αττικής, του σημερινού και των δύο προηγούμενων, που παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, γραπτές και προφορικές, ανέχονται την επτάχρονη παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και δεν προχωρούν σε αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όπως προβλέπει η νομοθεσία».

Για την Πέμπτη το απόγευμα, στις επτά, έχει προγραμματιστεί συναυλία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Λαυρίου, λίγο πριν από τον κόμβο του Βιοτεχνικού Πάρκου.

  • Ελεύθεροι και οι δύο νεαροί

Ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές μηνιαίως σε Α.Τ. της περιοχής τους, αφέθηκαν, μετα την απολογία τους, οι δύο νεαροί, που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Κερατέα.

«Η Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της», ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από τους παρευρισκόμενους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οι κατηγορούμενοι (ο ένας είναι ανήλικος με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του), απολογούμενοι χθες ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Διώκονται με τον «κουκουλονόμο» και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, όπως κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών.

Αντ.Ξ.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s