Μπαράζ κινητοποιήσεων

  • Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα. 24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράςΣε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι προχωρούν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.
Μπαράζ κινητοποιήσεων

«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικας, που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά μας», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Στη στάση θα συμμετάσχουν και οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της (ΟΜ.Υ.Λ.Ε), και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Από τις 11 το πρωί κι έως το τέλος της βάρδιας τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών κήρυξε και η ΟΛΜΕ από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

  • Απεργία στα μέσα μεταφοράς

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς χαλαρώνουν τον απεργιακό κλοιό, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις του επιβατικού κοινού, αλλά και του εμπορικού κόσμου.

Την Πέμπτη στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.

Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00. Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Την Παρασκευή τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s