Πινγκ πονγκ ευθυνών για τα σκουπίδια

  • Φταίνε κυβέρνηση, νομαρχία Δυτ. Αττικής υποστηρίζει τώρα ο δήμος Αθηναίων
  • Σκοπιμότητα καταλογίζει η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, για την απόφασή της να σφραγίσει τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στη Ζοφριά.

Επίθεση κατά πάντων από την απερχόμενη δημοτική αρχή

Επίθεση κατά πάντων από την απερχόμενη δημοτική αρχή Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι αναζητείται λύση στο πρόβλημα από το 1994 και, όταν η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μπήκαν στη ζώνη προστασίας Κηφισού. Υποστηρίζει ότι η πολιτεία δεν έχει συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά στη νομαρχία, αναφέρει πως “ξαφνικά κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής κίνησε τις διαδικασίες σφράγισης των εγκαταστάσεων”. Το γραφείο τύπου του δήμου διερωτάται “σε τι αποσκοπούν οι όψιμες ενέργειες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής;”.

Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα επιστολή του γενικού γραμματέα του δήμου, με αποδέκτη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γ. Καμίνη, στην οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή είχε στείλει στο ΑΣΕΠ προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε λόγω ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων. Αφήνει αιχμές και για τον Γ. Καμίνη, σημειώνοντας ότι δεν απάντησε στην επιστολή.

Κάνοντας, τέλος, αναφορά στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, σημειώνει ότι  είχε ως αποδέκτη των αιτημάτων των απεργών “αποκλειστικά την κυβέρνηση και την πολιτική της” και ισχυρίζεται ότι ανεστάλη με παρέμβαση του απερχόμενου δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη. Μέσα στις 4 πρώτες ημέρες είχε μαζευτεί το 70% των συσσωρευμένων σκουπιδιών, προσθέτει το γραφείο τύπου του δήμου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s