Φονικές συγκρούσεις κατοίκων και μεταναστών

Φονικές συγκρούσεις κατοίκων και μεταναστών
  • Ανατριχιαστικές ομοιότητες με μία μελλοντική πραγματικότητα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Την περασμένη Τρίτη η αστυνομία με επιχείρηση σκούπα επιχείρησε να απομακρύνει δεκάδες μετανάστες από τη Βολιβία, την Παραγουάη και το Περού, που είχαν καταλάβει πάρκο στην εργατική συνοικία Βίγια Σολντάτι, στα νότια του Μπουένος Αϊρες.

Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της τάξης ωστόσο οι μετανάστες σταδιακά επέστρεψαν στον ίδιο χώρο. Ετσι, οι κάτοικοι της περιοχής πήραν το νόμο στα χέρια τους και επιτέθηκαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών, χωρίς να είναι άμεσα σαφές ποια είναι η ταυτότητα δραστών και θυμάτων.

Φονικές συγκρούσεις κατοίκων και μεταναστών

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα επεισόδια κάνοντας κλικ εδώ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε απορρίψει αίτημα των δημοτικών αρχών να χρησιμοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις της αστυνομίας για να απωθηθούν οι μετανάστες που είχαν καταλάβει το πάρκο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s