Περισσότερες από 96 προσαγωγές και 42 συλλήψεις

  • Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη μνήμη
    του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ

  • ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2010 23:18, Web-Only
  • Ένταση επικράτησε μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, με συγκέντρωση περίπου 400 μαθητών στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια. Τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 96 προσαγωγές και 42 συλλήψεις. Οι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ για προληπτικούς λόγους.

Η ένταση προκλήθηκε και στις δύο εκδηλώσεις από ομάδες κουκουλοφόρων που εκτόξευαν πέτρες και ξύλα. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν τραυματισμοί και ζημιές σε καταστήματα και στάσεις λεωφορείων. Νεαροί έκαψαν το μεσημέρι στάση λεωφορείου και έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν. Παράλληλα, προξένησαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και σε διμοιρία που βρισκόταν κατά μήκος της Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Το μεσημέρι, σκηνικό έντασης στήθηκε πέριξ της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στην οδό Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής. Νεαρά άτομα επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών.

Στα Χαυτεία, ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε βιτρίνες και στάσεις λεωφορείων και επιτέθηκε με πέτρες εναντίον αστυνομικών. Επεισόδια ξέσπασαν και έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν σε κλοιό διαδηλωτών, εναντίον των οποίων εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το πρωί επικράτησε ένταση και έξω από το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, όταν μαθητές πέταξαν πέτρες και νεράτζια εναντίον αστυνομικών. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην πλατεία Κοραή. Μαθητές εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον ανδρών της αστυνομίας. Κανένα από τα δύο συμβάντα δεν πήρε έκταση. Κλειστοί θα παραμείνουν μέχρι τις 7.00 το πρωί οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s