«Θύματα μιας αρρωστημένης κοινωνίας» οι απαγωγείς του συζύγου μου, κατέθεσε η Κ.Παναγοπούλου

Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος με τη σύζυγό του
Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος με τη σύζυγό του

  • «Θύματα μίας αρρωστημένης κοινωνίας» χαρακτήρισε η Κατερίνα Παναγοπούλου, τους απαγωγείς του συζύγου της, εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, κατά την κατάθεσή της στη δίκη για το αποκαλούμενο «νέο συνδικάτο του εγκλήματος».

Η μάρτυρας καταθέτει όσα βίωσε, από την στιγμή που απήγαγαν τον άντρα της μέχρι να καταφέρει να τους παραδώσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον δει ξανά στο σπίτι τους, ενώ ευχαρίστησε τους κατηγορούμενους, που δεν πείραξαν τον σύζυγο της. Απευθυνόμενη προς του κατηγορούμενους, η κ. Παναγοπούλου, τους είπε: «Είστε τυχεροί γιατί δικάζεστε για απαγωγή και ομηρία και όχι για δολοφονία», καθώς με το σοβαρό πρόβλημα καρδιάς που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής «θα μπορούσε να έχει πεθάνει στο πρώτο λεπτό, μόνο με το αντίκρισμα των αντρών με τις κουκούλες».

Η μάρτυρας είχε διάλογο με τον Πετράκη, ο οποίος επανέλαβε ότι αν γνώριζε τι άνθρωποι είναι ο εφοπλιστής και η σύζυγος του δεν θα προχωρούσε στην απαγωγή. Όπως του απάντησε η μάρτυρας έχει πληροφορηθεί πως έχει καλό χαρακτήρα «ξέρω ότι είστε θύμα, σας εύχομαι μία καλή ζωή από εδώ και πέρα».

Η κ. Παναγοπούλου προέτρεψε τον Πετράκη -και ενδεχομένως όποιον άλλο εμπλέκεται στην απαγωγή του συζύγου της- να αξιοποιήσουν τα χρήματα για καλούς σκοπούς, λέγοντας: «Τα χρήματα που πήρατε είναι καθαρά. Βοηθήστε κόσμο, είστε νέος ακόμη, μπορείτε».

Συγκινητική ήταν η κατάθεση του οδηγού του εφοπλιστή, Γιώργου Σαρδέλη, ο οποίος περιέγραψε στους δικαστές όσα συνέβησαν το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου 2009. Ο μάρτυρας περιέγραψε όσα έγιναν λίγα μέτρα από το σπίτι του εφοπλιστή, όταν το κλειστό αυτοκίνητο των απαγωγέων τους έκλεισε τον δρόμο και οι κουκουλοφόροι έσυραν τον ίδιο και τον κ. Παναγόπουλο, που ήταν συνοδηγός, στο δικό τους όχημα.

Μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα του από την συγκίνηση ο κ. Σγαρδέλης περιέγραψε τις γεμάτες φόβο και αγωνία σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο βαν μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν κάπου και οι δράστες τον κατέβασαν, χωρίς να ζητήσουν και από τον εφοπλιστή να κατέβει.

Ο οδηγός κατέθεσε ότι εκείνη την στιγμή δεν ήξερε πως θα τον αφήσουν εκεί γιατί ήθελαν μόνο τον εφοπλιστή και πίστεψε ότι πηγαίνει «για εκτέλεση», έτσι άρχισε να τους παρακαλά να μην τον σκοτώσουν τονίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν από αυτόν αφού δεν έχει δει τα πρόσωπα τους.

«Θέλετε να μάθετε τι βλέπει ένας άνθρωπος δευτερόλεπτα πριν πεθάνει; Τα παιδιά του» είπε ο οδηγός περιγράφοντας την στιγμή που ένας από τους δράστες του έβαλε το όπλο στο κεφάλι. Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα δύο παιδιά του κ. Παναγόπουλου, Αλέξανδρος και Ειρήνη για τις δικές τους αγωνίες ώσπου να επιστρέψει στο σπίτι ο πατέρας τους. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s