Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας

  • Την ερχόμενη Κυριακή

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες που ζουν στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά η γνωστή πλέον εθελοντική ομάδα bloggers με την ονομασία xeblogarisma. Είδη δώρων, χειροποίητα αντικείμενα τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία, CD και δίσκοι, παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα και πολλά άλλα, θα διατίθενται προς πώληση σε συμβολικές τιμές.

Παράλληλα θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες όπως: πάνες, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες, απορρυπαντικά κ.ά. καθώς και ρούχα (παιδικά έως 3 ετών και γυναικεία), παιχνίδια, βιβλία, τηλεκάρτες.

Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 3 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 20 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες.

Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν συχνές αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις φυλακές, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, συμμετέχουν οικονομικά σε αποφυλακίσεις γυναικών, στηρίζουν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές, ενθαρρύνουν την εθελοντική προσφορά μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στις φυλακές και ευαισθητοποιούν τον κόσμο μέσα από τα blog τους. Το bazaar θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30 Μεταξουργείο, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069538#ixzz16vVdHh46

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s