Φωτορεπόρτερ μηνύει τα ΜΑΤ της πορείας

  • Μήνυση σε βάρος «αγνώστων αστυνομικών υπάλληλων», που τον χτύπησαν την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, κατέθεσε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αρης Μεσσίνης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στη μήνυση που κατατέθηκε, ο ανταποκριτής ξένου Τύπου περιγράφει όσα συνέβησαν στον Πύργο Αθηνών, λίγο πριν από το τέλος της πορείας: «(…) Οταν πήγα να σηκώσω την κάμερά μου δέχτηκα επίθεση από ένστολο μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ που προσπάθησε να με εκφοβίσει προκειμένου να φύγω και στη συνέχεια με κλότσησε σπάζοντας ένα εξάρτημα του εξοπλισμού μου, παρ’ ότι είχα γυρίσει για να φύγω.

Εγώ γύρισα και του είπα: “Τι κάνετε, κύριε; Εγώ δημοσιογράφος είμαι, τη δουλειά μου κάνω”. Οταν το είπα αυτό σήκωσε την ασπίδα του για να με χτυπήσει στο πρόσωπο, αλλά άπλωσα το χέρι μου για να προστατευθώ και τελικά δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα στο χέρι. Ταυτόχρονα δέχτηκα και ένα χτύπημα με κλομπ από άλλο ένστολο (συνάδελφο του πρώτου)».

Και δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος του. Το επόμενο εκτυλίχθηκε στην οδό Μεσογείων, όπου άνδρες της ομάδας «Δ» είχαν συλλάβει έναν πολίτη και τον είχαν στο έδαφος. Μετά την απειλή ενός εξ αυτών να φύγει για να μην του «σπάσουν την κάμερα», συνάδελφός τους, μέλος της ίδιας ομάδας, πήγε τρέχοντας κατά πάνω του, κι αφού προσπέρασε άλλο φωτορεπόρτερ, «τον χτύπησε με δύναμη με το κλομπ του στην πλάτη και στη συνέχεια, γύρισε και έφυγε». Ο φωτορεπόρτερ ζητεί την «ανεύρεση και την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων αστυνομικών», ενώ έχει προσκομίσει και φωτογραφικό υλικό. [Α.Κ.Μ., Ελευθεροτυπία, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s