Συνάντηση Λοβέρδου με εκπροσώπους μεταναστών

  • Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν τα κτήρια στα οποία προσωρινά στεγάζονται περίπου 500 μετανάστες στο Λαύριο, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, σε εκπροσώπους των μεταναστών που ζουν σε τρία κτήρια υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο.

Ο κ. Λοβέρδος τους είπε ότι θα πρέπει να εκκενώσουν άμεσα το ένα τουλάχιστον κτήριο, καθώς η στατική μελέτη που έχει γίνει, το κρίνει ως ακατάλληλο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τις 60 από τις 130 οικογένειες να μεταστεγαστούν σε κτήριο του Δήμου Λαυρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν προσωρινά να μείνουν σε κοντέινερς τα οποία θα τοποθετηθούν σε διπλανό οικόπεδο.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι πρόσφυγες, τους οποίους εκπροσώπησε ο κ. Σακίρ Σαμπαρντί, τόνισαν ότι ζουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κάθε έξι μήνες παίρνουν κίτρινη κάρτα και συνεχώς κάνουν αιτήσεις για άσυλο χωρίς αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων είπε ότι αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτήριο καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι επικίνδυνο ενώ έκανε παράπονα στον υπουργό Υγείας για την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που τους δίνεται από τις υπηρεσίες Πρόνοιας.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι όσοι αρνούνται να μεταστεγαστούν θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο και ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επισκεφθεί εντός των ημερών το Λαύριο προκειμένου να πει στους μετανάστες να εγκαταλείψουν το επικίνδυνο κτήριο.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s