Μήνυση πεζών για τις αντηρίδες στους δρόμους

Θεσσαλονίκη

Μήνυση για την ύπαρξη συρμάτων αντιστήριξης στύλων ΔΕΗ και τηλεφώνων υπέβαλαν οι πρόεδροι της Ένωσης Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης και του Σωματείου «Αναπηρία σήμερα», Φώτης Μπίμπασης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ζητούν να κινηθεί ποινική δίωξη κατά πάσης υπεύθυνης αρχής και παντός υπευθύνου, επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα αυτών των συρμάτων για τους διερχόμενους πεζούς και ιδιαίτερα για άτομα με αναπηρία».

“Οι αντηρίδες αυτές, όπως υψώνονται διαγώνια προς την κορυφή της κολόνας, εισέρχονται εγκάρσια στο διάδρομο διέλευσης των πεζών σε ύψος κάτω του 2,20 και αποτελούν κίνδυνο τραυματισμού για τους πεζούς, ειδικά για ανθρώπους με μειωμένη όραση, υπερήλικες, παιδιά ή αφηρημένους.

Ειδικά για τους τυφλούς που χρησιμοποιούν μπαστούνι αποτελούν θανάσιμες παγίδες καθώς το μπαστούνι δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη βάση του κεκλιμένου αυτού εμποδίου.

Το ίδιο πρόβλημα για τους τυφλούς δημιουργούν οι στύλοι με τηλέφωνα όπου το προστατευτικό κουβούκλιο προεξέχει και πάλι δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός του με το λευκό μπαστούνι” αναφέρεται στη μήνυση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s