H Σέχτα Επαναστατών εκτέλεσε τον Σωκράτη Γκιόλια

  • Tα όπλα-«σφραγίδα» της οργάνωσης έδειξαν οι βαλλιστικές έρευνες. Οι τρομοκράτες παγίδευσαν τον δημοσιογράφο τα ξημερώματα κάτω από το σπίτι του, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο αίματος.

Ο άτυχος Σωκράτης Γκιόλιας

Ο άτυχος Σωκράτης Γκιόλιας
  • Ενάμιση χρόνο μετά τις εξαιρετικά σκληρές απειλές εναντίον δημοσιογράφων, και 13 μήνες απουσίας, η «Σέχτα Επαναστατών» επανήλθε στο προσκήνιο με μια δολοφονία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εγχώριας «νεοτρομοκρατίας». Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο αίματος, με στόχο τους ανθρώπους της Ενημέρωσης.

Πρόκειται μια ενέργεια ορόσημο, αφού για πρώτη φορά γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης δημοσιογράφος, με μόνο κίνητρο την ιδιότητά του. Αυτό είναι το σκεπτικό που έχει εκφράσει σε όλες τις προκηρύξεις της μέχρι τώρα η πιο σκληρή και ακραία εν ενεργεία ομάδα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα.

H Σέχτα «γάζωσε» τον Σ. Γκιόλια

Ο γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 98,9», Σωκράτης Γκιόλιας, 37 ετών, πατέρας ενός αγοριού δύο ετών, είναι το πρώτο θύμα από τον χώρο των δημοσιογράφων που δολοφονείται από τρομοκράτες.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου, αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον η προκήρυξη της οργάνωσης, που θα δίνει την ερμηνεία της εγκληματικής αυτής πράξης. Ωστόσο, η χθεσινή δολοφονία ήταν με μια ορισμένη έννοια αναμενόμενη. «Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτήν τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας», ανέφερε η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στις 17 Φεβρουαρίου 2009. Και πραγματοποίησαν την απειλή εκτελώντας με 16 σφαίρες τον 37χρονο, στο σπίτι του, στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.

Ετσι έγινε και με τους αστυνομικούς για τους οποίους έλεγαν: «Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις, γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους». Και εκτέλεσαν τον υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα, τον Ιούνιο του 2009, στα Πατήσια. Κατ’ αυτό τον τρόπο και η δολοφονία δημοσιογράφου ήταν προαναγγελθείσα.

Παρ’ όλα αυτά, η Αστυνομία αιφνιδιάστηκε, αφού, ακόμα και μετά την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις και μιλούσε για «μαφιόζικη εκτέλεση» και «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου», υποδεικνύοντας εμμέσως τις δραστηριότητες του δημοσιογράφου και τα δημοσιεύματα στο διαδικτυακό blog «Τρωκτικό», του οποίου φερόταν ως εμπνευστής και δημιουργός.

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, αποσύρθηκε το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που είχε πάει αρχικά στον τόπο της δολοφονίας και τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Αυτές οι εκτιμήσεις, όμως, διαψεύστηκαν με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο γι’ αυτούς που τις έκαναν και τις διέδιδαν με σιγουριά, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στους 16 κάλυκες που περισυνελέγησαν στον τόπο της δολοφονίας.

Οπως διαπιστώθηκε στα εργαστήρια, οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο εννιάρια πιστόλια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και στις τρεις ένοπλες επιθέσεις που είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα, οι 13 κάλυκες έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα. Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το εννιάρι πιστόλι -διαφορετικό από το προηγούμενο- το οποίο χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην ίδια δολοφονία, καθώς και στις ένοπλες επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Αlter, στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Επίσης, οι κάλυκες από το δεύτερο πιστόλι ταυτίζονται με κάλυκα που είχε βρεθεί επάνω στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μία μέρα μετά την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού, μαζί με την προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Κατόπιν αυτού την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ξεκινώντας από την αρχή την έρευνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s