Οριστικά στην Άμφισσα η δίκη Κορκονέα

  • Στο αρχείο τέθηκε το αίτημα της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ζητούσε να γίνει στην Αθήνα η δίκη των δολοφόνων του παιδιού της, αστυνομικών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Κατόπιν τούτου η δίκη θα γίνει κανονικά στην Άμφισσα στις 15 Δεκεμβρίου.

Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, Τζίνα Τσαλικιάν, με αίτημά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε ζητούσε να γίνει η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου έγινε η δίκη των μελών της 17Ν και του ΕΛΑ. Υποστήριζε ότι “είναι δυσχερέστατη έως και αδύνατη” η μετάβαση της ιδίας και των δικηγόρων της στην Άμφισσα, ενώ χαρακτήριζε “ανέφικτη” τη μετάβαση και τη διαμονή των μαρτύρων, που είναι στην πλειονότητά τους ανήλικοι μαθητές.

Από την πλευρά του ο ανώτατος εισαγγελέας έθεσε την αίτηση στο αρχείο με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι δημόσιας τάξης για τους οποίους κρίθηκε ότι η διεξαγωγή της δίκης έπρεπε να μεταφερθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας στο ΜΟΔ της Άμφισσας.  [Η ΑΥΓΗ: 17/11/2009]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s