Στην αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος η λύση των προβλημάτων

  • Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας
Οι ανάγκες της πολύτεκνης λαϊκής οικογένειας συνθλίβονται στη μέγκενη της αντιλαϊκής πολιτικής
Motion Team

Για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απέστειλε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας το παρακάτω μήνυμα:

«
Σας ευχαριστώ, που μου δίνετε άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα να απευθυνθώ στα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών. Ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, γιατί είναι αυτοί που βιώνουν τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, χρόνια τώρα, από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ τονίζει αυτό που ευρεία λαϊκά στρώματα έχουν αντιληφθεί, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις εκλογές, ότι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής τους. Εχουμε αλλαγή του καπετάνιου αλλά όχι αλλαγή της πορείας. Είναι πορεία που ισοδυναμεί με πλήρη ανατροπή των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει.

Η διαφάνεια, η διαβούλευση, το νέο ύφος και ήθος δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα διάγγελμα στήριξης της πλουτοκρατίας, όπως ακριβώς έκανε και ως αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ουσιαστικά τη συναίνεσή της για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Πρέπει να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα και εσείς οι πολύτεκνοι από λαϊκές οικογένειες, που βιώνετε με πιο οξυμένο τρόπο όλα τα προβλήματα που ζει ο λαός μας, έχετε εμπειρία. Οσο υπάρχει αυτή η πολιτική που προωθεί, στηρίζει και εφαρμόζει μια ανάπτυξη που στο κέντρο της έχει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την επιχειρηματική δράση, την κερδοφορία, οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων θα γίνονται προσάναμμα στη φωτιά που βάζει η ΕΕ και τα μονοπώλια. Οταν η εργασία από δικαίωμα μένει μόνο ένας ξερός τίτλος Υπουργείου και πρακτικά γίνεται “εναλλακτική απασχόληση”. Δηλαδή μερική δουλειά με μερική ασφάλιση, μισθό, σύνταξη που θα εναλλάσσεται με μεγάλα διαστήματα ανεργίας. Οταν ο γάμος, η γέννα, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία συνεχίζουν να είναι εμπορεύματα, τότε από δικαιώματα μετατρέπονται σε καθημερινό άγχος και σε ακριβοπληρωμένα προϊόντα, που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό και σε μεγαλύτερο βαθμό στις πολύτεκνες οικογένειες. Τότε γίνεται άδειο πουκάμισο η εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι τα νεαρά ζευγάρια μπορούν να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν.

Η μητρότητα και η δημιουργία οικογένειας δεν είναι μια ατομική, οικογενειακή υπόθεση. Η ολόπλευρη στήριξή τους είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους.

Στην ημερίδα σας το Σεπτέμβρη, σας είχαμε εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Η αιτία των προβλημάτων των λαϊκών οικογενειών δεν είναι, λοιπόν, ο τρόπος διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ακριβώς η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική και η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της.

Το ΚΚΕ και προεκλογικά έλεγε ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα θύελλα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων, απαιτείται ανασύνταξη, αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Αμέσως μετά τις εκλογές δημοσιοποίησε, επικαιροποιημένο, ένα πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας, των μεταναστών.

Το πρόσφατο πλαίσιο στόχων πάλης αφορά στο μισθό, τη σύνταξη, τη δουλειά, την κοινωνική πολιτική, τα δημοκρατικά δικαιώματα, όλα όσα απασχολούν το λαϊκό άνθρωπο. Θεωρούμε ότι είναι στόχοι πάλης που ισχυροποιούν τον αγώνα και δημιουργούν προϋποθέσεις αφύπνισης και ένταξης στην πάλη λαϊκών δυνάμεων. Ολων αυτών που είναι οι παραγωγοί του πλούτου και έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να τον αξιοποιούν οι ίδιοι, αλλά να φτάσουν να οργανώνουν οι ίδιοι την παραγωγή, χωρίς μεσάζοντες κεφαλαιοκράτες, αφού τα μέσα παραγωγής θα είναι στα δικά τους χέρια. Να επιβάλουν αυτή την ανάπτυξη που κριτήριό της θα έχει την πλήρη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε αδιάλλακτοι και σταθερά προσηλωμένοι στην καθημερινή δράση για κάθε πρόβλημα, στη συγκέντρωση δυνάμεων, για τη δημιουργία μιας λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει για το σήμερα αλλά και για το αύριο, για να πάρει στα χέρια της η ίδια το τιμόνι της εξουσίας.

Το μήνυμα που θέλουμε να σας στείλουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Πολυτέκνων είναι καμιά ανοχή, καμιά αναμονή, καμιά συναίνεση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική που είναι συνέχεια και επέκταση της προηγούμενης.

Ενταξη μαζικά στη δράση, ενίσχυση του εργατικού – ριζοσπαστικού λαϊκού κινήματος. Οικοδόμηση και ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Για να είναι αποτελεσματική η άμυνα στην αντιλαϊκή επίθεση, αλλά ταυτόχρονα να οργανώνεται η λαϊκή αντεπίθεση». [Ριζοσπάστης, 01/11/2009]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s