Η κρίση έχει ρημάξει τη μεσαία τάξη στην ΕΕ

  • Ο φετινός χειμώνας θα είναι εξαιρετικά… βαρύς για τη μεσαία τάξη εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας των νέων και στην κατάχρηση ουσιών. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ερυθρού Σταυρού.

Η κρίση έχει ρημάξει τη μεσαία τάξη στην ΕΕ

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) οι εθελοντές και οι υπάλληλοί της σε 40 ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανάγκες και τους μειωμένους πόρους που συνδέονται με την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πολλοί Ευρωπαίοι της μεσαίας τάξης παραμένουν χρεωμένοι, ενώ μεγάλο μέρος των νέων δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά – ακόμα και στην πλούσια Σουηδία το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 27%…

  • Ναρκωτικά

Η έρευνα αναφέρει ότι παρουσιάζεται αύξηση σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, η κοινωνική απομόνωση, το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα.

«Αν δεν γίνει κάτι, η κοινωνική συνοχή σε όλη την Ευρώπη θα απειληθεί από τις κοινωνικές εντάσεις που συνδέονται με το αίσθημα αδυναμίας και τον ανταγωνισμό για την εύρεση δουλειάς μεταξύ των λιγότερο προνομιούχων», ανέφερε η έρευνα του οργανισμού. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια στον Ερυθρό Σταυρό ολοένα και αυξάνονται σε Ευρώπη και Ασία εξαιτίας της κρίσης κυρίως από πληθυσμιακές ομάδες που συνήθως δεν είχαν τέτοιες ανάγκες.

Επιπλέον, τα δύο τρίτα των κέντρων του Ερυθρού Σταυρού στην ΕΕ περιλαμβάνουν πλέον και πρόγραμμα σίτισης, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν έκαναν. [ΕΘΝΟΣ]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s