Δραματική έκκληση Μπαρό προς Ε.Ε. για τους μετανάστες

Δραματική προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη και τον ανεπαρκή τρόπο που το αντιμετωπίζουν οι ηγέτες της Ε.Ε. απηύθυνε χθες ο επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης και ασφάλειας Ζακ Μπαρό. «Ζητώ απεγνωσμένα να δοθεί προτεραιότητα στα μεταναστευτικά προβλήματα, αλλά είναι δύσκολο να πετύχουμε πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρό, για να προσθέσει: «Τα μεταναστευτικά ρεύματα στο μέλλον θα είναι τρομερά και ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μυωπική».

Ο επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απροθυμία της Ευρώπης να διαμορφώσει ολοκληρωμένη πολιτική, με αποτέλεσμα, όπως είπε, «να αφήνει ορισμένες χώρες να υφίστανται σοκ». Για άλλη μια φορά μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και «στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης», που κατά τη γνώμη του αντιμετωπίζει, ενώ χαρακτήρισε «επώδυνες και συγκινητικές» τις επαφές που είχε στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, που επισκέφθηκε στη χώρα μας.

Στο σημερινό άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ο κ. Μπαρό προτίθεται να θέσει το θέμα της εσωτερικής κατανομής των μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προοπτική που απορρίπτουν οι χώρες του Βορρά. Αντιθέτως, οι χώρες του Νότου ζητούν μετ’ επιτάσεως την επίδειξη αλληλεγγύης από τους εταίρους, θέμα που αναμένεται να συζητήσει και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη σημερινή συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s