ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ – ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • Πολύμορφη δράση για την επιτυχία των εκδηλώσεων
  • Στις 3 και 4 Ιούλη, στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος). Την πρώτη μέρα θα χαιρετίσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από παλιότερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ

Με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος», το φετινό διήμερο των Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση, την Παρασκευή 3Σάββατο 4 Ιούλη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Την Παρασκευή, 3 Ιούλη και πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ θα απευθύνει χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ. και τοΚαθημερινά με πολύμορφες πρωτοβουλίες προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιτυχία του διημέρου εκδηλώσεων, αφού γίνονται συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 του Ιούνη: Στην Καλλιθέα, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ. Στη Ν. Ιωνία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη, στο Γαλάτσι στις 8 μ.μ. στο Παλαιό Τέρμα (γήπεδο μπάσκετ). Την Τετάρτη, 1 Ιούλη στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στο Περιστέρι στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζουμή (Λόφος Αξιωματικών, Περιστέρι).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου είναι το εξής:

  • Την Παρασκευή, 3 Ιούλη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών.
  • Το Σάββατο, 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

Και τις δύο ημέρες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των συλλόγων των μεταναστών. [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Σάββατο 27 Ιούνη 2009]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s