ΠΑΣΟΚ: Λευκή σημαία σήκωσε η κυβέρνηση στη μάχη κατά των ναρκωτικών

  • Τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε ο Γ. Φλωρίδης

Εικόνα εγκατάλειψης στον τομέα της πρόληψης και θεραπείας της χρήσης ναρκωτικών, περίεγραψε ο πολιτικός εκπρόσωπος Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένα μηνών σε χιλιάδες εργαζομένους, την ίδια στιγμή που -σύμφωνα μεπληροφορίες – το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει διαφημιστική εκστρατεία, κόστους 3,5 εκατ. ευρώ για τα ναρκωτικά και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Γ. Φλωρίδης μετέφερε στο ακροατήριό του δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την κατάρτηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου δράσης, με έμφαση στην ενίσχυση των σχετικών δομών και οργανισμών και τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού αυτών. Μίλησε για σχέδιο επιβολής εναλλακτικών ποινών στους χρήστες, αντί της φυλάκισης και τόνισε, τέλος, τη σημασία της δημόσιας κάλυψης όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς, δήλωσε νωρίτερα, στη Βουλή, ότι η υπουργική απόφαση, με την οποία θα μπορούν να χορηγούν υποκατάστατα ναρκωτικών σε εξαρτημένους και ιδιώτες ιατροί, θα έχει υπογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα (περισσότερα, εδώ).

► Απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα φορολογικά μέτρα, ο Γ. Φλωρίδης είπε πως “αυτά τα μέτρα της φορολογικής επιδρομής που θα στεγνώσουν κυριολεκτικά τις τσέπες και την αγορά, θα τα καταπιεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η απίστευτη ρεμούλα και η αδιαφάνεια που υπάρχει στις προμήθειες των νοσοκομείων, τα χρέη των οποίων συνεχίζουν να τρέχουν μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και διαδικασίες διαφθοράς, με ρυθμό 200 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα”. [enet.gr, 15:32 Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s